Vær og føre

Vi er så glad for at værgudene er med oss! Etter en lang mildværsperiode, som tok hardt på snøen, så har det den siste tida lava ned snø i bøtter og spann. Det skal fortsette å snø inn i helga, og holde seg kaldt hele neste uke. Det lover godt for skiføret!

Langtidsvarselet på yr sier delvis sol, to minus og strålende stas skiføre neste lørdag!

 

 

 

Siste nytt fra løypekjørerne på fjellet

Hallingsprettløypa har en solid såle hele veien fra Kikut og ned til Hallingdal Feriepark. Og med siste snøen som har lagt seg, så tyder mye på at det nå blir silkeføre! 

 

Bildene er tatt onsdag morgen fra løypas høyeste punkt, Sangefjell, like før det begynte og lave ned snø igjen på ettermiddagen samme dag.

 

Nedfarten  

Selv om snøen som er kommet danner et godt snølag i spora, så er underlaget svært hardt siste mila ned fra fjellet og ned i Hallingdal Feriepark. 

Vi ønsker derfor å informere om at man må vise ekstra forsiktighet her!

 

Sikkerhetsansvarlig Syver lover god sikring nedover hele veien, og Røde kors står utplassert på flere punkter nedover i løypa. Han ber folk uansett om og ta det pent og vise hensyn. Ta av skia der det føles riktig. Hold da høyre!!

 

 

OBS OBS!

Dersom man er usikker på om man har krefter nok, eller ikke helt våger seg utover bakkene, så anbefaler vi og benytte alternativet om buss ned fra Torvmya og ned lia. Man får allikevel med seg snøbrua og oppløpet inn til målgang i Ferieparken. 

 

Vi har utstasjonert funksjonærer i krysset hvor man må ta et valg, de kan også hjelpe med råd. Og man trenger ikke bestemme seg før man kommer hit. Fra dette krysset er det 9 km om man vil gå hele veien ned til mål. Om man ønsker og kjøre buss ned lia, er det 2,7 km igjen fra dette krysset og ned til Torvmyra hvor bussene går ned. Det går løpende busser ned lia, så ventetida ikke blir for lang. Deretter noen hundre meter inn i mål. 

 

 

 Snøbrua over elva inn i Hallingdal Feriepark. 

Snøbrua ble fjerna under mildværet som var. Men nå skal det jobbes på spreng i helga for å få den på plass igjen. Så i starten av uka så er det nok en gang mulig å gå på ski over Hallingdalselva igjen. 

 

Målgang i Hallingdal Feriepark

Lenge trodde vi dette skulle bli vanskelig, men nå har vi full guts for og få til dette! Målgang blir i år like på nedsida av Bergtatt Bistro i Hallingdal Feriepark. Her blir det afterski, premieutdeling, god mat og drikke og ikke minst god stemning! 

 

Vi krysser fingrene for fint vær neste helg! Vi gleder oss til nok en festdag i langrennsløypa.

 

Følg med på Facebook og nettsida for til enhver tid oppdatert informasjon.