Lørdag 8. april 2017 arrangeres folkeskirennet Hallingspretten. Rennet går i noe av landets flotteste langrenns-terreng fra Geilo til Ål i Hallingdal.

 

I 1947 ble Sangenut-løpet arrangert for første gang med 53 løpere. Initiativtaker var Rubb og Stubb bedriftsidrettslag. Rennet fikk større og større oppslutning med over 200 deltakere på det meste. Siste gang det ble arrangert var i 1977. Strålande sol var en gjenganger!

Thorstein Berg hadde et ønske om og ta opp igjen denne tradisjonen, med ideen om at rennet skulle gå helt ned til Ål sentrum.  

Sundre Skiforening i samarbeid med Veståsen sti og løypelag starta prosjektet med å lage løypetrasé ned fra fjellet.  Denne traséen vil knytte sentrum til fjellet og vil bli brukt sommer som vinter.


Nå er det Ål IL som har regien på 47 km HEILSPRETT, med start på Kikut. Også med egen konkurranseklasse. Eller 25 km HALVSPRETT med start på Sangefjell.

De minste får også ta del folkefesten når Minispretten går av stabelen i Hallingdal Feriepark, som også er målgang for Hallingspretten.

 

Radio Norge og Morgenklubben med Geir Schau i spissen, tente på ideen og har bidratt til en formidabel oppslutning rundt skirennet, som i 2016 samlet over 2000 deltakere..

 

Vi er derfor fantastisk glad for og ha de med på laget, når det nå er bestemt at Hallingspretten også arrangeres i 20178. Hold av 24. Mars!